Release Festival 2024

Ticket scanning en cashless betalingen

· Satelliet internet,Festival,Cashless Payment System,Tijdelijk internet
broken image

Een prachtige locatie "Op de boeren buiten" - zoals we dat hier zeggen - dat is waar elk jaar het Release Festival doorgaat.

broken image

Vorige editie

Vorige editie waren er problemen met de ticketscanning en de cashless betalingen aan de bonnenstand. Er was wel een WiFi netwerk aanwezig, maar dat werkte toch niet helemaal zoals men verwachtte. Daarom besloten ze om dit jaar de samenwerking met Astro Rent aan te gaan.

De oplossing

We voorzagen op strategische plaatsen op het terrein de nodige WiFi connectiviteit. Dankzij onze satelliet internet oplossing konden de tickets zonder probleem gescand worden en gingen de betalingen vlot vooruit aan de bonnenstand.

Er waren 4 locaties waar men internet toegang nodig had:

  • De media container
  • De bonnenstand/kassa
  • De inkom
  • De backoffice container

Hoewel we zoveel mogelijk op voorhand proberen te plannen heeft elke installatie toch wel wat verassingen in petto. Zo hadden de bankterminals een bekabelde verbinding nodig en was er ook nog een terminal aan de inkom voorzien.

Dit pakten we zonder problemen aan en we zorgden dat ook deze toestellen probleemloos online geraakten. Op de locaties waar we WiFi access points voorzien hadden konden we dankzij onze uitgebreide keuze in toestellen snel schakelen en er een switch voorzien die zowel de bekabeling naar de terminal deed alsook de PoE (stroom+data) voor de access point kon regelen.

broken image

Steeds "Online"

Eén van de punten waar we trots op zijn is dat ons volledig netwerk een eigen stroomvoorziening heeft die het overneemt wanneer de stroom zou uitvallen op het terrein. We gebruiken hiervoor batterij oplossingen van Ecoflow die tussen de 1Kw en 2Kw capaciteit hebben. Aangezien een netwerk niet veel stroom verbruikt kunnen we het vaak uren online houden.

broken image

Dankzij onze inzet op modulaire onderdelen in onze installatie kunnen snel en eenvoudig zaken toevoegen of wisselen naargelangd de nood.

Plan B

Omdat het jaar ervoor toch wel wat problemen waren wenstte de organisatie zeker te zijn dat er geen internet problemen zouden zijn. Aangezien ze niet echt bekend waren met satelliet internet hebben we voor de gemoedsrust ook een plan B klaargehouden.

Via glasvezel vanuit de aanpalende boerderij waar een vaste internet verbinding aanwezig was konden we dan ingrijpen. Dit was echter niet nodig want plan A deed het zonder problemen.

Organiseer je ook een evenement en wil je net zoals Release Festival zich geen zorgen willen maken over hoe ze online geraken neem dan zeker contact op met Astro Rent via

verhuur@astrorent.eu of whatsapp +32 456 71 78 25.

broken image

Website: https://www.astrorent.eu
Whatsapp: +32 456 71 78 25
Email: verhuur@astrorent.eu